CITROEN GEVULD MET CITROEN-LIMOENIJS

4
Langer dan 2 uur -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de citroenen en de limoenen. Halveer 4 mooie citroenen en pers ze uit. Verwijder uit de schillen de witte velletjes en snijd van de smalle kant een plakje af, zodat ze mooi kunnen staan. Snijd van 1 citroen en 1 limoen de schil dun af. Pers deze ook uit. Breng in een pan 3 dl water met de schilletjes aan de kook. Los de suiker erin op en laat het mengsel ca 10 minuten zachtjes koken en laat het daarna afkoelen. Roer vervolgens het citroen-limoensap erdoor en schep dit mengsel in een lage diepvriesdoos. Laat het sapmengsel in ca 2 uur half bevriezen. Schep het elk half uur door met een vork en maak het van de kanten los. Splits ondertussen het ei en klop het eiwit stijf. Klop het eiwit door het ijs en laat alles in nog eens ca 2 uur bevriezen. Roer het nog 2 keer met een vork door. Meng het bevroren sapmengsel met het ijs. Snijd de limoen in dunne plakjes .

CITROEN GEVULD MET CITROEN-LIMOENIJS is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Limoenijs
30-60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Citroen-limoenijs
Bekijk recept
Limoenijs in limoentjes
0 min
Bekijk recept
Limoenspoom
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pulled pork met venkelzaad, knoflook en citroen
315 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle makreellasagne met Hollandse garnalen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept