Was de citroenen en de limoenen. Halveer 4 mooie citroenen en pers ze uit. Verwijder uit de schillen de witte velletjes en snijd van de smalle kant een plakje af, zodat ze mooi kunnen staan. Snijd van 1 citroen en 1 limoen de schil dun af. Pers deze ook uit. Breng in een pan 3 dl water met de schilletjes aan de kook. Los de suiker erin op en laat het mengsel ca 10 minuten zachtjes koken en laat het daarna afkoelen. Roer vervolgens het citroen-limoensap erdoor en schep dit mengsel in een lage diepvriesdoos. Laat het sapmengsel in ca 2 uur half bevriezen. Schep het elk half uur door met een vork en maak het van de kanten los. Splits ondertussen het ei en klop het eiwit stijf. Klop het eiwit door het ijs en laat alles in nog eens ca 2 uur bevriezen. Roer het nog 2 keer met een vork door. Meng het bevroren sapmengsel met het ijs. Snijd de limoen in dunne plakjes .
CITROEN GEVULD MET CITROEN-LIMOENIJS is een recept van Smulweb.nl