Leg de knoflookteentjes 4 min in kokend water. Giet ze af en verwijder het velletje. Doe ze met de kruiden in een keukenmachine en pureer ze fijn, of prak de knoflook met een vork en roer de kruiden er goed door. Doe de spinazie met aanhangend water in een pan en kook hem tot hij wat slinkt. Laat de spinazie afkoelen, knijp het vocht eruit en snijd hem fijn. Doe de ricotta in een kom en roer de eidooier, spinazie en knoflookpuree erdoor. Voeg de helft van Parmezaanse kaas toe, zeef de bloem erboven en meng alles goed. Bestuif je de handen met bloem en draai van een stukje ricottamengsel ter grootte van een walnoot kleine balletjes. Vul een grote pan met water, voeg wat zout toe en breng het aan de kook; leg dan de gnocchi er voorzichtig in. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar(ongeveer 3 min). De gnocchi behoren licht en luchtig te zijn, ook van binnen. Is dat niet het geval, laat ze dan nog even koken. Giet ze goed af. Laat ondertussen de boter smelten en bak de salie 1 min op laag vuur. Doe de gnocchi erbij en schep ze 1 min op laag vuur om in de salieboter. Bestrooi ze met de overige Parmezaanse kaas en serveer ze meteen.
Gnocchi Met Spinazie En Ricotta is een recept van Smulweb.nl