Zwitserse cordon bleu Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kipfilets horizontaal in, maar let op dat je de filets niet helemaal doorsnijdt. Vouw de kipfilet open. Snijd de helft van de gruyère in stukken van 0,5 centimeter (bewaar de resterende kaas). Verdeel de kaas over de plakken ham en rol ze op. Leg het ham-kaasrolletjes in de kipfilet en maak de zijkant dicht met een cocktailprikker. Kluts de eieren los met een beetje zout. Strooi bloem op een bordje. Wentel de opgerolde kipfilets eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Verhit een scheut olie in een pan en bak de cordon bleu’s om en om in circa 5 minuten goudbruin. Leg de cordon bleu’s in een ingevette ovenschaal en bak in de oven in circa 15 minuten gaar. Zwitserse spitskoolstamppot Breng 2 pannen met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Rasp de resterende kaas. Pureer de aardappels met een pureestamper, maak de puree smeuïg met de melk, roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de spitskool in de lengte door vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool in dunne repen. Kook de spitskool in de pan met water in circa 2 minuten beetgaar. Giet de spitskool af. Roer de spitskool door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Zwitserse spitskoolstamppot met cordon bleu is een recept van 24Kitchen