3 - Snij elke kipfilet in de lengte in 6 dunne repen.
4 - Rasp de geschilde gember en plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.
5 - Leg de kippenrepen in een schaal en meng er 1,5 dl kokosmelk, de honing, 1 eetl. sojasaus, de geraspte gember, het geplette knofl ook en de kurkuma goed onder. Kruid met zwarte peper. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
6Voorbereiding :
7 20 min.
8 1 Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
9 Voeg de pindakaas toe en laat op een zacht vuur smelten.1
0 2 Pers de limoen en giet samen met 1 eetl. sojasaus en 2 eetl. kokosmelk bij de saus. Laat nog even opwarmen (maar niet meer koken) en roer tot een gladde saus. Laat daarna lichtjes afkoelen.1
1 3 Steek intussen de kippenrepen in accordeonvorm op 12 brochettestokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin en gaar.