kippenspiesjes met pindasaus

4
30 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1
    Voorbereiding
    :
  • 2 (10 min. + minstens 30 min. marineren)
  • 3 - Snij elke kipfilet in de lengte in 6 dunne repen.
  • 4 - Rasp de geschilde gember en plet het gepelde knoflookteentje met de platte kant van een mes.
  • 5 - Leg de kippenrepen in een schaal en meng er 1,5 dl kokosmelk, de honing, 1 eetl. sojasaus, de geraspte gember, het geplette knofl ook en de kurkuma goed onder. Kruid met zwarte peper. Laat minstens 30 min. marineren in de koelkast.
  • 6
    Voorbereiding
    :
  • 7 20 min.
  • 8 1 Snipper de sjalot fijn. Verhit 1 eetl. olijfolie in een steelpannetje en stoof de sjalot glazig.
  • 9 Voeg de pindakaas toe en laat op een zacht vuur smelten.1
  • 0 2 Pers de limoen en giet samen met 1 eetl. sojasaus en 2 eetl. kokosmelk bij de saus. Laat nog even opwarmen (maar niet meer koken) en roer tot een gladde saus. Laat daarna lichtjes afkoelen.1
  • 1 3 Steek intussen de kippenrepen in accordeonvorm op 12 brochettestokjes. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de spiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin en gaar.

kippenspiesjes met pindasaus is een recept van Solo Open Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sojascheuten en tofu
20 min
Bekijk recept
Roergebakken spitskool met pindasaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kokosgehaktballetjes in pindasaus met groene helden
30 min-
Bekijk recept
Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Met citroen gemarineerde kippenspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde kippenspiesjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenspiesjes met Kikkoman Yakitorisaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippenspiesjes Met Sojasaus
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept