1000 recepten met broccoli
800 g varkenshaas2 stronkjes broccoli600 g krielaardappelen2 takjes tijm2 el sinaasappelsap2 teentjes knoflook1 kl honing3 el amandelschilfersolijfolie1 el grof zeezoutpeperzout1. Verwarm de oven voor op 160°C. 2. Spoel de aardappeltjes met schil... bekijk recept »
4 moten griet (250 g elk)500 g broccoli50 g amandelschilfers4 takjes rozemarijn4 takjes citroentijm2 teentjes knoflook (geperst)100 g boterolijfoliepepergrof zeezout1. Verwarm de oven voor op 150°C. Verhit 80 g boter en 3 el olijfolie in een pan. Bak... bekijk recept »
4 varkensmignonettes500 g broccoli250 g witte druiven (pitloos)100 g amandelen100 ml witte wijn150 ml kalfsfond25 g ijskoude boter (in vlokjes)oliepeperzout1. Hak de amandelen grof en rooster ze in een pan zonder vetstof. 2. Spoel de broccoli, verdee... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)2 eieren400 ml Griekse yoghurtpeperzout75 g pancetta2 rode paprika's1 broccoli50 g geraspte mozzarella1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak het bladerdeeg 15 minuten blind. Laat afkoelen. 2. Spoel de broccoli en verdee... bekijk recept »
250 g gerookte zalm400 g spaghetti1 stronkje broccoli1 teentje knoflook300 ml room4 eieren3 el geraspte parmezaan (vers)1 el boterzwarte peper (versgemalen)zout1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en blancheer ze 2 minuten in lichtgezouten water.... bekijk recept »
24 scampi's0.25 broccoli5 jonge wortelen1 rode paprikahandvol sojascheuten0.25 rammenas (eventueel)150 g babymaïs (vers of bokaal)2 cm verse gember0.5 chilipeper4 blaadjes verse basilicum4 blaadjes verse koriander2 el sojasausarachideoliepeper1. Pel ... bekijk recept »
600 g zeeduivelfilet (in stukken)500 g broccoli4 lente-uien1 sjalot1 teentje knoflook1 limoen2 stengels citroengras200 ml kokosmelk200 ml droge, witte wijnolijfoliemaïszetmeelolijfoliecayennepeperzout1. Maak de groenten schoon. Verdeel de broccoli in... bekijk recept »
1 broccoli (in roosjes)400 g orecchiette200 g pancetta250 g ricotta1 ui2 tenen knoflook0.5 kl chilivlokken1 kl venkelzaden100 ml droge, witte wijn100 ml room50 g amandelschilfers30 g geraspte parmezaanpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Ko... bekijk recept »
8 eieren4 aardappelen (gekookte)1 broccoli200 g spekreepjes1 ui2 el bieslook (gesnipperd)roomboterpeperzoutbrood1. Verdeel de broccoli in fijne roosjes en blancheer ze kort in licht gezouten water. Laat schrikken in koud water en laat uitlekken. 2. P... bekijk recept »
500 g penne400 g broccoli400 g merguezworst200 g snijbietolijfoliepeperzout1. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Verdeel de broccoli in kleine roosjes en hak de snijbiet grof. 3. Maak het velletje van de merguez open ... bekijk recept »