1000 recepten met broccoli
200 g couscous200 g broccoli200 g bloemkool80 g sojascheuten500 ml groentebouillon (warm)100 g gedroogde abrikozen50 g zongedroogde tomaten50 g walnoten1 handvol peterselie4 takjes verse munt4 el citroensap5 el olijfoliepeperzout1. Overgiet de cousco... bekijk recept »
8 kippenbouten1 broccoli (in roosjes)300 g erwten1 rode ui (fijngesneden)300 g rijst (ongekookte)4 plakjes citroen750 ml kippenbouillonkipkruidengrana padano (geraspt)boter1. Kruid de boutjes met kippenkruiden en bak ze goudbruin in een klontje boter... bekijk recept »
400 g penne4 worsten1 stronkje broccoli400 g tomaten2 tenen knoflook100 ml groentebouillon1 kl gedroogde oregano2 bollen mozzarellaboterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de pasta beetgaar. 2. Spoel de broccoli en verdeel in... bekijk recept »
350 g lasagnevellen (liefst verse)600 g broccoli (in roosjes)1 sjalot1 teentje knoflook2 el boter1 scheutje droge, witte wijn500 ml melk2 el room75 g geraspt kaas (bv. emmentaler)300 g ham (in plakken)peperzoutnootmuskaat1. Verwarm de oven voor op 18... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)1 stronkje broccoli4 eieren1 zoete appel200 g brie200 ml yoghurt60 g pijnboompittenpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg. Snij de overtollige randjes weg. 2. Spoel de b... bekijk recept »
4 stukken verse zalm (150g/stuk)300 g broccoli (diepvries)300 g fijne bonen (diepvries)600 g aardappelen2 takjes basilicum1 teen knoflook2 el lichte sojasausolijfoliepeperzout1. Schil de aardappeltjes en kook ze beetgaar. Giet af en laat even uitdamp... bekijk recept »
600 g koolvisfilet150 g broccoli150 g bloemkool1 ui200 ml melk100 ml room150 ml droge, witte wijn80 g boter30 g bloem1 blaadje laurier80 g ciabatta (of panko)50 g geraspt kaas1 el olijfolie2 el peterselie1. Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter ... bekijk recept »
8 stukjes broccoli (roosjes)4 el cheddar (geraspt)4 eieren150 ml melk150 ml roomklontje boterpeperzout1. Stoom de broccoli . Beboter de cocottes. Snipper de steeltjes van de broccoli en verdeel ze over de cocottes. Bestrooi met 2 el kaas. 2. Klop de ... bekijk recept »
1 vel kruimeldeeg (kant-en-klaar)300 g rookworst3 eieren3 eidooiers250 ml room150 g kaas (gemalen)1 broccolipeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg over 4 individuele taartvormpjes (of 1 grote vorm). Prik er met een vork gaatj... bekijk recept »
4 kalfslappen (dunne)800 g broccoli1 sjalot1 ei2 el bloem2 el paneermeelboter (of olijfolie)verse bieslook1 citroennootmuskaatpeperzout1. Spoel de broccoli. Verdeel hem in roosjes. Stoom ze in 10 minuten gaar. 2. Sla de kalfslapjes plat met een houte... bekijk recept »