1000 recepten met witlof
1.2 kg kruimige aardappel 500 g witlof 2 handperen 300 g bacon 2 el olijfolie 200 ml melk 80 g Boursin1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de onderkant van de... bekijk recept »
2 stronken grondwitlof 50 g ongezouten boter (voor het witlof) zwarte peper zout nootmuskaat 150 ml volle melk suiker (facultatief) 100 ml gevogeltefond 100 g geraspte parmezaanse kaas (reggiano) 25 g ongezouten boter (voor het schuim) 5 mooie grote ... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 4 stronken witlof 250 g kastanjechampignons 50 g boter 1 el Zaanse mosterd 250 ml slagroom 10 g platte peterselie (bakje à 20 g)1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in water met zout in ... bekijk recept »
1 zak aardappelen (kilo'tje iets kruimig) 3 uien (in partjes) 3 el olie 1 schaal Zweedse (gehaktballetjes (355 g)) 1 pot cranberrycompote (350 g) 2 appels (gesnipperd met schil) 500 g witlof (in reepjes) 75... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappels 1 el honing 1 el grove mosterd 8 stronken witlof olijfolie om in te bakken 1 bosje bieslook 250 ml Griekse yoghurt 1 ei 100 g geraspte belegen kaas 100 g gekookte ham Breng e... bekijk recept »
2 el olijolie 800 g witlof in brede repen 1 bekertje crème fraîche (125 ml) 6 zongedroogde tomaten in stukjes 500 g zalmfilet 1 zakje geraspte jongbelegen kaas (175 g) 2 sinaasappelsVerwarm de oven voor tot 200 C. Verhit in een koekpan de olijfolie. ... bekijk recept »
1 sjalot 3 el wittewijnazijn 250 g witlof 1 venkel 4 el olijfolie extra vierge 3 el peterselie 100 g granaatappelpitten 25 g preischeutjes 1 snufje zout 1 snufje peper1. Meng de sjalot met de wijnazijn en marineer 5 min. Snijd intussen de ha... bekijk recept »
6 eetlepels zonnebloemolie 2 zakjes aardappelpartjes (a 450 g) 2 teentjes knoflook 1 rode paprika 1 zak witlof (750 g) 12 eetlepels honing-mosterddressing (flesje a 270 ml) 1 stukje brie (250 g) 8 eieren1. Helft olie... bekijk recept »
2 schaaltjes kipfilethaasjes (a ca. 300 g) 3 eetlepels scherpe mosterd 2 schaaltjes pofaardappels met yoghurtsaus (a 2 stuks, koelvak) ½ struik bleekselderij 25 g boter 1 zak witlof ((gesneden, 400 g) 2 appels ((b... bekijk recept »
boter aardappelpartjes Provençaalse kruiden entrecotes zout en peper witlof appel sladressing caesar rode wijn peperroomsaus1. In koekenpan of wok 25 g boter verhitten. Aardappelpartjes met Provencaalse kruiden bestrooien en afgedek... bekijk recept »