1000 recepten met witlof
300 g kogelbiefstukken 2 sjalotten 2 stuks ambachtelijke meergranenbaguettes 2 stronken witlof 200 g salademix 1 el arachideolie 60 g blauwaderkaasblokjes 60 g crème fraîche1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven ... bekijk recept »
8 struikjes witlof 4 (rib)karbonades 50 g boter of margarine 1 duopak krieltjes (700 g) 3 eetlepels zonnebloemolie 2 theelepels suiker 2 takjes verse peterselie (zakje a 30 g) ½ pot mosterd-honingsaus (a 285 ml)1. Wi... bekijk recept »
2 struikjes witlof (200 g) ½ eetlepel boter of margarine 1 zak voorgekookte minikrieltjes (` 450 g) 200 g hamreepjes (koelvitrine) 1 bekertje creme fraiche (125 ml) ⅓ doosje verse roomkaas met kruiden (` ... bekijk recept »
2 struikjes witlof (ca. 500 g) 1 eetlepel boter 1 2 dl melk 1 pakje aardappelpuree met kaas 1 duopakje hamreepjes (ca. 200 g)1. Witlof wassen en in lengte halveren. Bittere kern eruit snijden en struikjes in reepjes snijden. In wok ... bekijk recept »
3 grote stronken witlof 4 el mayonaise 3 tl Japanse sojasaus gedroogde chilipeper uit molentje 2 tl citroensap 1 friszure appel (bijv. Granny Smith) 150 g Hollandse garnalen 3 el verse bieslook (fijngeknipt)1. Haal van elke st... bekijk recept »
275 g risotto ai funghi (pakje) 2 uien 250 g gesneden kastanjechampignons (bakje) 2 el olijfolie 600 g witlof 240 g geitenkaas (verse)1. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snipper de ui. Fruit in e... bekijk recept »
2 el honing 4 el grove Zaanse mosterd 2 el walnotenolie 8 speklapjes a la minute 2 takjes rozemarijn 500 g witlof 2 sinaasappels1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de honing, mosterd en de helft van de olie en bestrijk de speklappen m... bekijk recept »
1 sinaasappel (schoongeboend) 2 struikjes witlof 4 plakjes roomboterbladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 40 g boter (hard) 2 el suiker1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een scherp mesje de oranje schil zo dun mogelijk v... bekijk recept »
50 g rozijnen 250 g volkorenmeel 9 g bakpoeder 1 mespuntje zout 2 eieren 80 ml zonnebloemolie 300 ml trappistenbier 40 g honing 150 g abdijkaas Verwarm de oven voor op 180 ºC. Wel de rozijnen in heet... bekijk recept »
750 g kruimige aardappelen 1 tl gedroogde tijm 1 snufje zout 1 snufje peper 4 el olijfolie 800 g witlof 500 g rundergehakt 50 ml saladedressing balsamico 1 pakje mix voor ovenschotel met witlof en gehakt 300 ml water 1 ei 1 pureestamper 1... bekijk recept »