1000 recepten met witlof
1 appel enkele paardenbloemblaadjes 1 Hervekaasje 1 selderij 0.5 l water 1 witlof 1 stuk wortel1. Was en schil de groenten en de appel en snij ze in staafjes. 2. Laat de kaas smelten door hem te verwarmen met het water op een maximumtemperatuur van 7... bekijk recept »
1 kg aardappel (zak) 800 g witlof 300 g kabeljauwfilet (koelvers) 8 plakjes ontbijtspek (pakje) 2 tenen knoflook 3 el olijfolie 1 tl gedroogde tijm (potje 15 g)1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen sch... bekijk recept »
8 stronkjes witlof 4 el olijfolie 2 uien gesnipperd 2 kruimige aardappelen geschild en in blokjes 2 tabletten kippenbouillon 125 g hamblokjes 100 g gorgonzola 25 g geschaafde amandelenHalveer de witlofstronkjes over de lengte en verwijder de harde bi... bekijk recept »
700 g witlof 2 x 2 stuks ribkarbonades 2 el kruidenmix cajun (busje 90 g) 50 g roomboter (voor bakken & braden (pakje 200 g)) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 3 el suiker 2 tl gedroogde tijm (potje 15 g)1. Snijd de ... bekijk recept »
1 knolselderij 2 grote kruimige aardappelen (geschild en in blokjes gesneden) 750 ml volle melk 10 g roomboter 1 el suiker 6 struiken witlof (schoongemaakt en gehalveerd) 1/2 tl tijmblaadjes (zakje a 15 g) 150 ml crème fr... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappelen 300 g snijbonen (pakje, diepvries) 1 el olijfolie 250 g magere spekreepjes 1 el honing 2 el kraanwater 125 ml crème fraîche 2 stronken witlof1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in... bekijk recept »
5 stronken witlof ½ tl kardemom 10 g rietsuiker 50 g boter 1 pakje bladerdeeg vers (270 g)1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de stronken witlof in de lengte doormidden en verwijder de harde witte kern en de onderkant. 2. Plaat... bekijk recept »
250 g ricotta 2 eetlepels slagroom 1 eetlepel tijm 4 eetlepels olijfolie extra vierge 3 sjalotten (gesnipperd) 1 eetlepel rode-wijnazijn 1 theelepel Dijon mosterd 100 g gerookte kipfilet (fijngesneden) 2 bospeentjes (ge... bekijk recept »
500 g witlof 2 handsinaasappels 2 appels (zoete appel, bijv. pink lady) 2 el gembersiroop 50 g pecannoten1. Snijd de onderkant van het witlof, halveer het lof in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd het witlof in stukjes van een ½... bekijk recept »
6 struiken witlof 25 g roomboter 3 el witte wijn 4 el slagroom1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern en snijd in fijne reepjes. Verhit de boter in de pan. Smoor de witlof ca. 10 min.... bekijk recept »