1000 recepten met witlof
2 eetlepels ahornsiroop 25 g boter (voor de vormen) 1 eetlepel fijne kristalsuiker 100 g kastanjes, natuur (vacuüm) 500 g kleine witlofstronken uit de vollegrond, mooi compact 400 g bladerdeeg takjes bieslook (voor de versiering) 125 g verse geitenk... bekijk recept »
2 stukjes verse gember (van ca. 1 1/2 cm, geschild) 500 ml sinaasappelsap (vers) ½ limoen (geperst) 2 rode pepers (1 in dunne reepjes) 5 sneetjes witbrood (iets uitgedroogd) 250 g witte rijst 1 potje sesamzaa... bekijk recept »
800 g witlof 200 g gerookte boerenachterham 175 g gemalen kaas oud 48 2 tl gedroogde tijm 30 g boter 55 g amandelschaafsel1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidd... bekijk recept »
6 witlof 2 el olijfolie ½ el suiker 1 el oestersaus1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof doormidden. Verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. 2. Verhit in een wok de olie. Roerbak de witlof op halfho... bekijk recept »
arachideolie 10 cl bruin bier (bijvoorbeeld Leffe) fleur de sel 1 grote schoongemaakte fazant (min. 800 g) 8 kleine stronken grondwitlof 2 takjes krulpeterselie 2 onbespoten sinaasappels peper van de molen1. Verwarm drie eetlepels arachideolie in een... bekijk recept »
4 stronken witlof 70 g bresaola 250 g Père Joseph 15 g boter 2,5 dl melk 30 g bloem takje verse tijm 1 maxi-pizzadeeg van Delhaize 1 eetlepel boter peper en zout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Snijd de korst van de kaas. Snijd 60 g van de kaas i... bekijk recept »
4 eetlepels zachte boter 4 tartaartjes ½ bakje rucolapesto (a 100 g) 4 donkere meergranenbollen 1 appel (bijv. Golden Delicious) 2 struikjes witlof 100 g roquefort (of andere blauwaderkaas) ½ zakje peen julienne... bekijk recept »
600 g vastkokende aardappels (geschild) 5 eetlepels roomboter (in blokjes) 1 teentje knoflook (geperst) 100 ml volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 1 eetlepel tijm 1 eetlepel koude roomboter (in blokjes) 500... bekijk recept »
2 eetlepels pijnboompitten 100 g Roquefort of blauwschimmelkaas 3 keer een handvol veldsla 4 blaadjes verse salie 4 mooie witlof 20 cl zure room1. Maak de blaadjes veldsla schoon. Maak de witlofkroppen schoon en snij ze in dikke schijven. Verkruimel ... bekijk recept »
2 stronken witlof 1 zakje rucola (pittig (40 g)) 1 bakje basilicum ((15 g), alleen de blaadjes) 50 ml olijfolie 50 g Parmezaanse kaas (geschaafd) 1 bakje walnoten ((60 g), grof gehakt)1. Verwijder de onderkant van het wi... bekijk recept »