1000 recepten met witlof
2 struiken witlof 6 plakken bladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 1 eetlepel olijfolie 125 ml crème fraîche 6 ansjovisfilets (gehalveerd) 1 bol mozzarella (kaas) (in plakjes) 2 eetlepels geraspte pittige kaas (bijv. grana... bekijk recept »
6 plakjes roomboterbladerdeeg (pak 10 plakjes, diepvries) 4 rode uien 300 g roombrie 3 el olijfolie 500 g witlof 3 tl oregano1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de plakjes bladerdeeg in een rechthoek op een met bakpapier beklede bak... bekijk recept »
300 g spaghetti (pak 500 g) 2 conference peren 750 g witlof 2 1/2 el mayonaise 1 el olijfolie 2 pakjes bakbacon (dikke plak (a 150 g), in repen) 150 ml kookroom (light (flesje 250 ml)) 1 tl gebroken rozemarijn (potje... bekijk recept »
1 eetlepel boter 1 koffielepel citroensap gehakte bieslook 50 g gerookte zalmplakjes 1 koffielepel room 50 g verse zalm zonder vel of graten witlof uit volle grond1. Snijd 50 g verse zalm en 50 g gerookte zalm fijn. 2. Voeg 1 eetlepel malse boter, 1 ... bekijk recept »
1 teen knoflook 4 sneetjes ambachtelijk witbrood (bijv. boule beurre) 150 g gorgonzola piccante 48 1 el dijonmosterd 6 el extra vergine olijfolie 2 el witte balsamicoazijn 1 el honing 500 g witlof1. Snijd de knoflook fijn. Verwijde... bekijk recept »
4 kapoenfilets 3 dl room 3 dl gevogeltebouillon 1 blokje gevogeltebouillon 120 g boontjes 4 stronkjes miniwitlof 4 blaadjes prei 3 eetlepels boter 60 g boter op kamertemperatuur (voor de truffelboter) 50 g boter (voor de pomme duchesse) 30 g truffe... bekijk recept »
100 g gerookte zalm 1 el bieslook 1 el kappertjes 125 ml crème fraîche 1 el hazelnoten 800 g kleine stronkjes witlof 1 snufje zout 1 snufje peper1. Meng de zalm met de bieslook en kappertjes door de crème fraîche. Voe... bekijk recept »
12 milde peppadews ((potje 420 g), uitgelekt) 4 stronken witlof 400 g tilapiafilet ((zak 750 g), ontdooid) 25 g boter 2 el suiker 2 el ketjap manis 2 bananen (in plakjes) 1 zakje mozzarella ((kaas, 125 g), in kleine ... bekijk recept »
3 perssinaasappels 4 el olijfolie 1 ui (in ringen) 2 schaaltjes schouderkarbonades (a 2 stuks) 4 takjes tijm 100 g gedroogde pruimen zonder pit ((zak 500 g), in reepjes) 1 kg iets kruimige aardappelen 1 bekertje crème fra... bekijk recept »
2 varkenshaas culinair (à 325 g) 5 takjes tijm 6 el olijfolie 500 ml slagroom (beker à 250 ml) 30 g gedroogde paddenstoelen, zoals eekhoorntjesbrood 200 g paddenstoelenmix, schoongeveegd, in stukjes van ½ cm ... bekijk recept »