1000 recepten met witlof
1 venkel 150 g witlof (in reepjes) 1 eetlepel citroensap 250 g cherrytomaten 5 eetlepels olijfolie 1 theelepel mosterd ½ teentje knoflook (geperst) 2 eetlepels witte-wijnazijn 100 g gruyère ((kaas) in reepjes)1. Ov... bekijk recept »
3 stronken witlof 2 venkelknollen, in dunne parten 4 el olijfolie 300 g schelpjespasta (zak 500 g, biologisch) 150 g belegen kaas 50+ (biologisch), geraspt 1 zakje walnoten (50 g), grof gehakt1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van ... bekijk recept »
4 stronken witlof 8 plakken Coburger ham 8 geitenkaas jong belegen 50 1 el gedroogde tijm 2 el olijfolie1. Snijd de onderkant van de stronken witlof. Kook het lof in een pan met water 3 min. Laat goed uitlekken, halveer in de lengte en verwij... bekijk recept »
1 kg aardappelen (kilo'tje vastkokend) 3 el olijfolie 2 tenen knoflook (fijngeperst) 1 el provençaalse kruiden (potje 11 g) 2 schaaltjes peper (steaks (4 stuks)) 2 rode uien (grof gesnipperd) 5 struikjes witlof&nb... bekijk recept »
1 ui (gesnipperd) 6 eetlepels olijfolie 300 g spitskool (gesneden) 550 g aardappelpuree (koelverse) 3 tomaten (in 12 dikke plakken) 125 g camembert ((kaas), in 12 plakjes) 1 eetlepel witte-wijnazijn 75 g rucola ... bekijk recept »
1,5 l kippen- of groentebouillon 300 g witte seizoensvis (roodbaars, pladijs) 125 g vlees van rivierkreeftjes 1 ui 6 stronkjes witlof (bij voorkeur grondwitlof) 1 aardappel (loskokend) 2 takjes tijm 2 blaadjes laurier 2 blaadjes salie enkele takjes p... bekijk recept »
100 g spekreepjes 2 struikjes witlof 250 g aardbeien 1 eetlepel witte wijnazijn 3 eetlepels olijfolie (extra vierge) 1 theelepel mosterd 1 zak slamelange (met mosterdblad (100 g))1. Bak de spekreepjes in een koekenpan zachtjes b... bekijk recept »
2 kalkoenfilets (a 200 g) 4 plakken rauwe ham (bijv. Coburger) 2 plakken Goudse kaas (licht belegen kaas (pakje 190 g)) 4 el olijfolie 1 duopak krieltjes (700 g) 2 x 300 g witlof 3 el mayonaise 1 friszure appel ... bekijk recept »
4 stronken witlof 50 g boter 2 el suiker1. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de stronken in de lengte in kwarten. Verwijder de harde kern. 2. Verhit de boter in een ruime koekenpan en roerbak het witlof, de suiker en wat zout naa... bekijk recept »
9 pecannoten 30 g wortel (geraspt) 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade 4 struikjes witlof 1. Rooster de pecannoten kort in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Halveer de noten in de lengte. Schep in een kom de wortel om met de ... bekijk recept »