Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlof In Ham &kaas Met Ei.

12 stronkjes witlof12 plakjes ham250gr jong belegen kaas4 eierenpeper & zoutolijfolieevt. pesto. Witlof in ham wikkelen, ovenschaal insmeren met een beetje olijfolie, witlof in schaal kaas erover, geklutste eieren met peper &zout erover gieten.Ongeve... bekijk recept »

Gestoofde Witlof

8 struikjes witlof, 50 gr. boter, sap van een ? citroen, peper en zout. Smelt de boter in een pan en doe hier de blaadjes witlof bij. Besprenkel de witlof met het citroensap en strooi er wat peper en zout naar smaak overheen. Temper de warmtebron en ... bekijk recept »

Kruidenkaas Witlof Met Ham

Witlof (voor 3 personen)1 ons ham of hamblokjes1 klein pakje Boursin (of iets dergelijks)beetje olie of boter. Laat de olie heet worden op hoog vuur. Doe de witlof in de wok en fruit deze aan. Voeg dan de boursin toe en laat deze smelten. Voeg als la... bekijk recept »

Witlof /witloof-worstenpotje

Italiaanse worstjes / chipolata?s / merguez een weinig margarine 500 a 600 gr witloof 1 dikke ui of 2 kleine uien 4 middelgrote aardappelen kruiden: tijmpeperzoutmuskaatnoot 2 dl lichte roomeventueel 1 a 2 dl melk 75 gr bleu d?Auvergne (of Rochefort ... bekijk recept »

Witlof Met Ham En Kaassaus Uit De Magnetron

1kg witlof1 bakje hamstukjes. Voor de saus 2 eetlepels margarine2 eetlepels bloemhalve liter water1 bouillonblok en een scheut room of melkwat geraspte kaas.[Mozarella vind ik zelf heel lekker] Laat het 8 minuten op de hoogste stand koken [ik heb een... bekijk recept »

Gemarineerde Witlof Met Zalmcreme

4 struikjes witlof 3 sjalotjes 1 zakje verse Italiaanse kruidenmix (20 g) 2 limoenen 1 dl olijfolie 2 maal 100 g gerookte zalmfilet 6 gedroogde tomaatjes (potje) 125 g verse roomkaas met kruiden Limoenhelft in vieren snijden en in dunne plakjes... bekijk recept »

Kalkoentournedos Met Geconfijte Witlof.

10 st kalkoentournedos a 125 grpeperzout50 gr boter50 gr ui50 gr gerookt buikspek1,5 dl marsala wijn1 dl kippenbouillon1 dl creme fraicheGROENTE1 kg witlofstuikjes50 gr poedersuiker1 dl groentebouillon. Bak de kalkoen in de uitgebruiste boter aan bei... bekijk recept »

Witlof In Sherry

6 stronken witlof 3 eetlepels sherry 2 eetlepels witte basterdsuiker 1 theelepel verse zwarte peper gemalen zout naar behoefte Snij de witlof in kleine stukjes, nadta je het bittere gedeelte verwijdert hebt. Was de witlof. Doe wat margarine in een pa... bekijk recept »

ROERGEBAKKEN WITLOF MET PAPRIKA

4 stronkjes witlof2 el olijfolie1 rode ui in ringen1 rode paprika in repen2 el pijnboompitten1,5 el balsamico azijnzout en peper uit de molen Witlof schoonmaken, kern eruit snijden en stronken in repen snijden van ongeveer 1,5 cm breed. De wok verhit... bekijk recept »

Witlof Op Z'n Pools

8 struikjes witlof zout en peper 2 eetl.boter 2 droge witte boterhammen teentje knoflook 2 hard gekookte eieren peterselie *De struiken witlof schoonmaken en eventueel de bittere kern verwijderen. *Goed wassen en in een bodempje water met zout a 25 m... bekijk recept »

Pagina 42 van 100