1000 recepten met witlof
8 stronkjes witlof versgemalen zout peper sap en rasp van 1/2 citroen 400 g gemengde paddestoelen 3 el olie 1 uifijngesneden 1 teentje knoflookfijngesneden 1 dl rode wijn 1 1/2 dl koksroom 2 el fijngesneden platte peterselie 60 g hazelnoten Pel zovee... bekijk recept »
- 4 flinke stronken witlof - 1 tomaat - 3 zongedroogde tomaatjes - 1 theelepel knoflookpuree - 1 eetlepel rode pesto - 1 klein blikje tomatenpuree - 1 bosje lente ui - zoutpeper en paprikapoeder naar smaak - 1 pakje quorn - 2 flinke eetlepel... bekijk recept »
100 g cabrales (Spaanse blauwschimmelkaas) of Roquefort of Danish Blue 1 dl Blue Band Finesse voor verrijken peper 3 stronkjes witlof Pureer in de keukenmachine de kaas met de creme fraiche en breng op smaak met peper. Was de witlof en trek de blaadj... bekijk recept »
1 ui 2 stengels bleekselderij 1 struikje witlof 1 l kruidenbouillon (tabletten) 20 g boter 1 el bloem 100 g geraspte belegen kaas 1 el Dijon mosterd 2 el fijngehakte peterselie Verhit de boter in een soeppan en bak hierin de uisnippers zacht e... bekijk recept »
Voorgerecht voor 4-6 personen. 1 ui, 2 stengels bleekselderij, 1 struikje witlof, 1 liter kippenbouillon (van tabletten), 20 gram boter, 1 eetlepel bloem, 100 gram geraspte belegen kaas, 1 eetlepel dijon mosterd, 2 eetlepels fijngehakte peterselie. B... bekijk recept »
300 gram witlof5 gemberbolletjes25 gram boter1 theelepel gembersiroop1 theelepel kerrypoederpeper en zout. Maak de witlof struikjes schoon door de bladeren van de stronk te snijden. Neem daarn de doorgans bittere kern uit elk struikje weg. Spoel de b... bekijk recept »
150 gr. reepjes mager rookspek. 1 eetl. (olijf)olie. 1 ui. 1 glas droge witte wijn. 1 l. kippenbouillonversgetrokkenuit een pot of van tabletten. 2 dl. koksroom. 3 eetl. grove mosterd. 1 struikje witlof. zout en versgemalen peper. Breng de soep aan d... bekijk recept »
Witlof4 struikjes. Tagliatelle200 gram. blauschimmelkaas100 gram. wijndroge witte 1 dl. olijfolie. peper. pijnboompitten2 eetlepels. zout. room1 dl. kalkoen filet2 stuks (200-300 gram). 1)De stukjes kalkoen filet bakken in olie. 2)De pasta volgens de... bekijk recept »
Azijn4 scharreleieren1 eiwitlosgeklopt paneermeel3 stronkjes witlof1 dl gevogeltefond1 dl slagroom2 el truffeljus of 1 el truffeltapenade? 2 el olijfoliezoutpeper2 el fijngesneden peterseliemaiskiemolie240 g gerookte zalm in heel dunne plakkeneventue... bekijk recept »
500gr witlof125gr. mozzarella3 plakjes ham50gr extra belegen kaaspeper en zout. Kook de witlof 10 minuten, laat hem uitlekken en doe hem in een ovenschaal. Peper en zout erover. Ham in stukjes gesneden erover, mozzarella eroverheen brokkelen geraspte... bekijk recept »