Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Ovenschotel Met Witlof, Ham En Eieren

4 struikjes witlof 4 gekookte aardappelen 2 hardgekookte eieren 100 g gekookte ham klontje boter 50 g versgeraspte oude kaas 1 pak kookroom 2 dl 8 takjes selderijfijngehakt paneermeel om te bestrooien 1. Verhit een klontje boter in een pan en ro... bekijk recept »

SCHARRELKIP MET GEKARAMELLISEERDE WITLOF

4 struikjes witlof4 kastanjechampignonsanderhalve dl.gevogeltefondeen halve dl. slagroom75 gr. koude roomboter4 scharrelkipfilets a 100 gr.1 vastkokende aardappel ( 200 gr.)2 eetlepels oliefolie20 gr. suiker1 eetlepel oliefolie extra vierge met truff... bekijk recept »

Grietfilet MetPalm En Witlof Gegratineerd In De Oven

600 g grietfilet, 6 stonkjes witlof, 1 l visbouillon, 5 dl room, 1 botje bieslook, 100 g grijze garnalen, 5 dl PALM, parmesaanse kaas, 100 g sjalotten, laurier en tijm De grietfilet wassen en drogen en gaarmaken in de PALM met gesnipperde sjalotjes g... bekijk recept »

Witlof Met Rode Port

10 stronkjes witlof 500 g champignons 150 g geraspte Gruyere 1/4 liter room 1/4 liter rode port margarine peperzout beetje allesbinder/maizena Snij champignons in plakjes en kook ze 5 minuten in de rode port. Ondertussen de witlofstronkjes was... bekijk recept »

Gegratineerde Witlof Met Feta En Tijm

4 stronkjes witlofcitroensap2 eetlepels boter1 theelepel tijm 150 gr.(verkruimelde) feta,2 eetlepels vloeibare honingPeper uit de molen Kook de halve witlofstronkjes in een pan met ruim kokend water en wat citroensap ongeveer 3 minuten. Giet ze af en... bekijk recept »

Witlof Voor Kinderen

1 kilo witlof 1 pakje smeltkaas 1 pakje gesneden ham sausbinder ca.200 dl. melk Witlof koken naar smaak (gaarheid) als die gaar is uit laten lekken als het uitgelekt is terug in de pan doen daarin kaas,ham en wat melk toevoegen. dit weer warm maken e... bekijk recept »

Martin Kruithofs Kwartel Met Gekarameliseerde Witlof!!

4 kwarteltjes 4 witlofstronkjes water sap van 1 citroen peper en zout 50 gr. suiker 1 dl. gevogeltejus 150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes 150 gram aardappelpuree Bak de kwarteltjes goudbruin. Gaar ze in een oven op 180 graden gedurende 5 minuten en l... bekijk recept »

Witlof Met Kaassaus

4 stronkjes witlof boter (en eventueel olijfolie) zakje geraspte kaas (en eventueel rauwe ham) slagroom zout & peper Flinke dot boter (en olijfolie) in de pan, warm laten worden, witlof (en ham) toevoegen onder omscheppen laten garen. Na circa 5 minu... bekijk recept »

Reepjes Kalfsvlees Met Witlof En Tijm

-400 g ongepaneerde kalfsschnitsel (in reepjes) -1/2 th lepel gemberpoeder -4 el olie -300 g witlof -1 th lepel verse tijmblaadjes -peper en zout -1 glas witte wijn of droge sherry -2 el geschaafde en gerosterde amandelen -verhit de olie en roerbak d... bekijk recept »

Coquilles Met Witlof

Benodigdheden:  1 dl witte port  100gr suiker  room van 0,2 ltr  1 kg witlof grof gesneden  4 limoenen  2 thlepel thijm 2 sjalotten  16 coquilles uit de schelp ( 4pp)  0,4 ltr visbouillon (krac... bekijk recept »

Pagina 45 van 100