1000 recepten met witlof
4 struikjes witlof 4 gekookte aardappelen 2 hardgekookte eieren 100 g gekookte ham klontje boter 50 g versgeraspte oude kaas 1 pak kookroom 2 dl 8 takjes selderijfijngehakt paneermeel om te bestrooien 1. Verhit een klontje boter in een pan en ro... bekijk recept »
4 struikjes witlof4 kastanjechampignonsanderhalve dl.gevogeltefondeen halve dl. slagroom75 gr. koude roomboter4 scharrelkipfilets a 100 gr.1 vastkokende aardappel ( 200 gr.)2 eetlepels oliefolie20 gr. suiker1 eetlepel oliefolie extra vierge met truff... bekijk recept »
600 g grietfilet, 6 stonkjes witlof, 1 l visbouillon, 5 dl room, 1 botje bieslook, 100 g grijze garnalen, 5 dl PALM, parmesaanse kaas, 100 g sjalotten, laurier en tijm De grietfilet wassen en drogen en gaarmaken in de PALM met gesnipperde sjalotjes g... bekijk recept »
10 stronkjes witlof 500 g champignons 150 g geraspte Gruyere 1/4 liter room 1/4 liter rode port margarine peperzout beetje allesbinder/maizena Snij champignons in plakjes en kook ze 5 minuten in de rode port. Ondertussen de witlofstronkjes was... bekijk recept »
4 stronkjes witlofcitroensap2 eetlepels boter1 theelepel tijm 150 gr.(verkruimelde) feta,2 eetlepels vloeibare honingPeper uit de molen Kook de halve witlofstronkjes in een pan met ruim kokend water en wat citroensap ongeveer 3 minuten. Giet ze af en... bekijk recept »
1 kilo witlof 1 pakje smeltkaas 1 pakje gesneden ham sausbinder ca.200 dl. melk Witlof koken naar smaak (gaarheid) als die gaar is uit laten lekken als het uitgelekt is terug in de pan doen daarin kaas,ham en wat melk toevoegen. dit weer warm maken e... bekijk recept »
4 kwarteltjes 4 witlofstronkjes water sap van 1 citroen peper en zout 50 gr. suiker 1 dl. gevogeltejus 150 gr. dubbelgedopte tuinboontjes 150 gram aardappelpuree Bak de kwarteltjes goudbruin. Gaar ze in een oven op 180 graden gedurende 5 minuten en l... bekijk recept »
4 stronkjes witlof boter (en eventueel olijfolie) zakje geraspte kaas (en eventueel rauwe ham) slagroom zout & peper Flinke dot boter (en olijfolie) in de pan, warm laten worden, witlof (en ham) toevoegen onder omscheppen laten garen. Na circa 5 minu... bekijk recept »
-400 g ongepaneerde kalfsschnitsel (in reepjes) -1/2 th lepel gemberpoeder -4 el olie -300 g witlof -1 th lepel verse tijmblaadjes -peper en zout -1 glas witte wijn of droge sherry -2 el geschaafde en gerosterde amandelen -verhit de olie en roerbak d... bekijk recept »
Benodigdheden: 1 dl witte port 100gr suiker room van 0,2 ltr 1 kg witlof grof gesneden 4 limoenen 2 thlepel thijm 2 sjalotten 16 coquilles uit de schelp ( 4pp) 0,4 ltr visbouillon (krac... bekijk recept »