Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlof-Monchouschotel

1 pakje MonChou: Pan & Oven 8 stronkjes witlof 150g fijngesneden achterham 2 hardgekookte eieren 50g geraspte kaas nootmuskaat 1. Kook de witlof in water 112 minuten en laat ze goed uitlekken. 2. Leg de witlof in een ovenschaal. Verdeel de fijnges... bekijk recept »

Roerbakgerecht Van Witlof

2 teentjes knoflook, 6 struikjes witlof, 2 preitjes, 1 groene spaanse peper, 375 gr varkenshaas, 2 1/2 el sesamzaad, zonnebloemolie, 3 theel sesamolie, 3 theel sojasaus. Een wok of koekepan met hoge rand verhitten. De zonnebloem en sesamolie in de pa... bekijk recept »

Kabeljauwfilet Met Romige Witlof En Mosterd

1 kilo witlof75g boter1 theelepel suiker2dl. slagroom2 theelepels grove mosterdpeper en zout4 stukken kabeljauwfilet a&prime 150g2 eetlepels bloem 2 eetlepels olijfolie. 25g boter in pan smelten witlofringen toevoegen en al omscheppend zonder kleuren... bekijk recept »

Gekarameliseerde Witlof

4 kleine struikjes witlof 50 g boter 1-2 el suiker zout 1/2 dl kippenbouillon Snijd de bittere kern uit de witlofstruikjes. Halveer de struikjes in de lengte. Bak deze 3 min. in de hete boter. Keer ze halverwege. Strooi de suiker erover en voeg de bo... bekijk recept »

Roerbak Witlof

750 gram vastkokende aardappelen4 struikjes witlofzout1 eetl. zonnebloemolie1 pakje room culinair75 gram roomkaas met kruiden150 gram hamblokjesmaizena of allesbinderversgemalen peper1 takje peterselie Breng een pan met ruim water en zout aan de kook... bekijk recept »

Salade Met Witlof, Mandarijn En Kaas

2 kleine struikjes witlof3 liefst vers mandarijn in partjes/ of 1 blikje mandarijnpartjes75 gram belegenkaas4 eetlepels yoghurt2 eetlepels mayonaise ca 1 eetlepel mosterdwat zout en peper Roer een sausje van de yoghurt, mayonaise en een groot deel va... bekijk recept »

Witlof-champignonsaus Met Knoflook

250 g champignons 4 stronkjes witlof 3 teentjes look 40 g bakboter 2 dl room peper,zout en nootmuskaat De boter laten smelten in de wokpan en de knoflook toevoegen. Even laten fruiten zonder te kleuren. Vervolgens de champignons toevoegen, even laten... bekijk recept »

Gefrituurde witlof

12 dunne struikjes witlof (± 1 kg) 1 1/2 el citroensap 2 el bloem 2 eieren zout 6 takjes dille* 75 g paneermeel frituurolie / vet * U kunt ook 1 el diepvries dille of 2 tl gedroogde dille door de eieren roeren.Witlof wassen. Goed droogdeppen. Met s... bekijk recept »

Romige witlof

6 stuikjes witlof 25 g roomboter 3 eetlepel witte wijn 4 eetlepels slagroom zout (versgemalen) peper Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Struikjes in fijne reepjes snijden. In pan boter verhitten. Witlof ca. 10 minuten zachtjes smoren zonder... bekijk recept »

Romige witlof

6 stuikjes witlof 25 g roomboter 3 eetlepel witte wijn 4 eetlepels slagroom zout (versgemalen) peper Witlof wassen, schoonmaken en droogdeppen. Struikjes in fijne reepjes snijden. In pan boter verhitten. Witlof ca. 10 minuten zachtjes smoren zonder... bekijk recept »

Pagina 50 van 100