Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlof gestoofd met room,spekjes

1 scheut kookroom 2 el pesto ( rood of groen) 100 gr spekblokjes 200 gr kerstomaatjes 1. Maak de witlof schoon , verwijder de kern en snij in grove stukken. 2. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en laat afkoelen op keukenpapier of bord.3. Ba... bekijk recept »

Gestoomde witlof met mozzarella en ham

8 kleine stronkjes witlof 8 plakken ham 8 plakken mozzarella 1. Kook de stronkjes witlof 10 minuten. Leg op 1 plak ham 2 halve plakken mozzarella, daarop 1 stronkje witlof en dan weer 2 halve plakken mozzarella. Rol op. 2. Vul een grote wok of pan m... bekijk recept »

Witlof uit de hapjespan

100 g spekreepjes 2 kneepjes Solo Vloeibaar 4 stronkjes witlof 1.5 el appelstroop 1 el azijn peper en zout 1. Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Bak de spekreepjes krokant in een wok. Schep ze uit de pan en laat ze even uitdampe... bekijk recept »

Romige witlof met bacon

6 stronkjes witlof 3 kneepjes Solo Vloeibaar 1.25 dl crème fraîche 1 dl Knorr Finesse Bouillon Groenten 12 plakjes bacon 1.5 el gehakte peterselie 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in. Maak de stronkjes witlof schoon en halveer ... bekijk recept »

Witlof met pestoroom

6 stronkjes witlof 2 el pijnboompitten 3 kneepjes Solo Vloeibaar 100 g spekreepjes 1.5 dl light room 2 el rode pesto 100 g kerstomaatjes paar sprietjes bieslook 1. Maak de witlof schoon en snijd de stronkjes in repen. Rooster de pijnboompitten i... bekijk recept »

Gekaramelliseerde witlof

6 stronkjes witlof 4 kneepjes Solo Vloeibaar 2 el suiker 1 el balsamicoazijn 1. Was de witlof, verwijder de harde kern aan het uiteinde en snijd de witlofstronkjes in de lengte doormidden. Verhit de vloeibare margarine met de suiker. Bak hier de hal... bekijk recept »

Witlof met kaassaus

8 kleine stronkjes witlof Solo Vloeibaar om in te vetten 35 g Solo 35 g bloem 3.5 dl melk 100 g geraspte belegen Goudse kaas 2 vleestomaten zout, peper 1 el gehakte peterselie 25 g geraspte jonge Goudse kaas 1. Verwarm de oven voor op 200°C. S... bekijk recept »

Witlof gevuld met gehakt

500 gr gehakt naar keuze 8 plakjes ontbijt spek pezo nootmuskaat 50 gr boter 8 struikjes witlof1. Verwarm de oven voor op 200°C. 2. Snij de witlofstronken overlangs in 2 en verwijder het harde middelste.3. Kruid het gehakt met peper, zout en nootm... bekijk recept »

Karbonade met mosterdjus en gegrilde witlof

600 gram Kruimelige aardappels2 eetlepel Boter of margerine2 eetlepel olie4 ribkarbonades2 eetlepel grove mosterd500 gram witlof1. Kook de aardappels in ruim water met zout gaar. Verwarm de boter met 1 eetlepel olie en bak hierin de karbonades om en ... bekijk recept »

Kalkoen uit de wok met witlof

3 eetlepel olijf- of arachideolie500 gram kalkoenfilet in repen1 ui gesnipperd2 eetlepel citroensap1 appel geschild, in stukjes400 gram witlof in reepjes2 eetlepel geschaafde amandelen of ongezouten pinda’s1. Verhit de olie en roerbak hierin de... bekijk recept »

Pagina 57 van 100