Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Roodbaars met appeltjes in honingroomsaus

Voor 4 personen:4 Roodbaarsfilets4 struikjes witlof1 appelongeveer 3 eetlepels bloem50 gram boter1 klein bosje waterkersenkele blaadjes veldsla1 dl vinaigrette (op basis van mosterd, olie, azijn, peper en zout)[color=blue:fdeb6d6c9a]**Voor de saus:[/... bekijk recept »

Zoete Witloftaart

- 4 grote stronkjen witlof - 1 rijpe banaan - 1 dikke schijf verse ananas (3 cm) - 75 gram gezouten macadamia noten - handje witte amandelen - 75 gram (schapen)kwark (of dikke yoghurt) - 2 eieren - zoutpeper en kardamonpoeder - theelepel fene... bekijk recept »

Eendenbors Met Salieroomsaus En Tagliatelle

4 tamme eendenborsten24 blaadjes salie4 plakken serranohmazoutpeper50 gram boter of margarine2 dl. kalfsfond1 dl. room300 gram verse tagliatelle2 stronkjes witlof Snij het vet van de eendenborsten kruislinks in met een scherp mes. Maak overlangs een ... bekijk recept »

Witlofsoep

1 kg witlof 50 gr ontbijtspekin reepjes 2 uienin dunne ringen 2 stengels bleekselderijin plakjes 1 l kippenbouillon (van tablet) 2 dl slagroom zout peper 2 eetl gehakte peterselie 4 eetl gehakte bieslook 100 gr ontbijtspekin plakken boter of margarin... bekijk recept »

Mexicaanse Witlofschotel

1 kleine ui500 gram witlof1 tomaatboter50 gram belegen kaastortillachipsverse gemalen peper1 dl tomatensapverse koriander (fijngehakt)1 theelepel honing150 gram maiszoutscheutje tabasco Verwijder eventuele lelijke blaadjes van de witlof en snijd het ... bekijk recept »

Eendenborst Met Salieroomsaus

4 tamme eendenborsten 24 blaadjes salie 4 plakken serranoham zout peper 50 g boter 2 dl kalfsfond 1 dl room 300 g verse tagliatelle 2 stronkjes witlof Snij het vet van de eendenborst kruiselings in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee in... bekijk recept »

De blote billen van...

Voor 4 personen: 600 gram witlof een blik halve perziken op sap 125 ml creme fraiche per stronk witlof een plak ham 150 gram geraspte belegen kaas peper en zoutVerwarm de oven voor op 180 graden. Beboter een ovenschaal. Verwijder de buitenste bladere... bekijk recept »

Eendenborst met salieroomsaus en tagliatelle

4 tamme eendenborsten 24 blaadjes salie 4 plakken serranoham zout, peper 50 g boter of margarine 2 dl kalfsfond 1 dl room 300 g verse tagliatelle 2 stronkjes witlofsnij het vet van de eendenborst in met een scherp mes. Maak overlangs een diepe snee i... bekijk recept »

Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree

Parelhoen in portosaus met fijne kruidenpuree, Brabants witlof en een appeldeegje met zijn marron Voor 4 personen: 750g aardappelen 2 vellen bladerdeeg veenbessen 2 kleine appels 2 eigelen demi-glacé saus (een sterk ingekookte bruine fond, te koop in... bekijk recept »

Gegrilde filet van steenbok, Breydelspek met een s

voor 4 personen: 500 gr steenbok (carré) 250 gr witlof 250 gr aardappelen (bintjes) 1 gesnipperde ui 1 teentje look 100 gr Breydelspek 250 gr shii-take 4 kleine peertjes 3 dl rode wijn (Côtes du Rhone of Pinot Noir) 50 gr suiker een halve c... bekijk recept »

Pagina 66 van 100