Recepten met witlof

1000 recepten met witlof

Witlof

Witlof Witlof is de familie van andijvie. Dit is een bladgroente die men in het donker teelt. De afgesneden (afgebroken) krop kan je zowel rauw als gekookt eten. Witlof wordt ook wel Brussels lof genoemd. Aan de teelt van witlof besteden onze tuinders veel aandacht. Ze zijn twee jaar bezig om je een puike, voedzame groente te leveren die je op meerdere wijzen kunt bereiden. In het eerste jaar teelt men de witlofwortelen die zodra ze volgroeid zijn worden geoogst. Vervolgens zet men de wortelen op en bedekt ze met een laag speciale aarde. In het tweede jaar kan men dan de witlofstronkjes oogsten. Vroeger was witlof erg bitter. De soorten van nu zijn milder. Probeer ook eens de roodlof en de radicchio, die paarsgekrulde struikjes heb je vast wel eens gezien. Verwijder de buitenste blaadjes, snij een schijfje van de onderkant af, snij de kegelvormige ’pit’ weg en was de lof in ruim water. Snij de lof eventueel in stukjes. De gemiddelde kooktijd is 12 minuten. + lees meer

Witlooftaartje

2 plakjes bladerdeeg zoutpeper 100 gr. witloof sjalotje plakje ham boter 1 ei 25 gr geraspte oude kaas paprikapoeder beetje melk 1 kleine tomaat Blancheer de witlof in ruim kokend water met zout (ca. 2 minuten). In een vergiet de witlof afgieten en s... bekijk recept »

Franse salade

125 g spekreepjes 2 struikjes witlof 4 scharreleieren +/- 8 el Calvé sladressing yoghurt, fles 300 ml 1 zakje Frisee slamix 1 (rode) ui, in ringen 1 bosje radijsjes of 1/2 rettich, in dunne plakjes 1 el fijngeknipt bieslookBak de spekreepjes in een d... bekijk recept »

Gebakken kabeljauwfilet met witloof en mosterd

Voor 2 personen:300 g kabeljauwfilet in 2 stukken2 el bloem4 struikjes witloof50 g botersap van een halve citroenklein bekertje creme fraiche1 el grove mosterd1 el gembersiroop (uit een potje gember)zout en peper- Bestrooi de stukken vis met zout en ... bekijk recept »

Witlofsalade

2 eetlepels rozijnen Muskaatdruiven 50 gram walnoten 4 eetlepels bulgaarse yorhurt 1 eetlepel citroensap 1 theelepel suiker 1 eetlepel mayonaise (halvanaise) 1 theelepel kerriepoeder zout en versgemalen peper 4 struikjes witlof (eventueel wat blokjes... bekijk recept »

Witlofsalade

Voor 4 personen: 2 eetlepels rozijnen Muskaatdruiven 50 gram walnoten 4 eetlepels bulgaarse yorhurt 1 eetlepel citroensap 1 theelepel suiker 1 eetlepel mayonaise (halvanaise) 1 theelepel kerriepoeder zout en versgemalen peper 4 struikjes witlof (even... bekijk recept »

Witlofsalade met pitahaya

Voor 4 personen. 2 rijpe gele pitahaya's, 4 stronkjes witlof, 2 hardgekookte eieren, sap van 1 limoen, verse bieslook, 6 eetlepels olie, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, zout en peper.Pel de eieren en maak de eierdooiers fijn. Meng er het limoens... bekijk recept »

Witlofsoep met noten

500 gram witlof 50 gram boter 2 eetlepels bloem 1,2 l kippenbouillon 1 dl slagroom flinke scheut witte wijn 50 gram geraspte cheddar (kaas) 50 gram walnoten of geroosterde amandelen zout, peperMaak de witlof schoon, verwijder de harde kernen... bekijk recept »

Witlofstamppot

4 struikjes witlof (circa 500 gram) 1 eetlepel boter 2 deciliter melk 1 pakje aardappelpuree met kaas 1 duobakje hamreepjes (circa 200 gram)Bereiding (circa 15 minuten): Was de witlof en halveer deze in de lengte. Snijd de bittere kern eruit en snij... bekijk recept »

witlofstamppot in hamrolletjes

Voor 4 personen: 1 kilo witlof, gesneden in stukken van 2 cm 1 kilo kruimige aardappelen wat zout en peper 150 gram geraspte belegen kaas 150 gram in blokjes gesneden belegen kaas 30 gram margarine 300 gram gesneden hamVerwarm de oven voor op grillst... bekijk recept »

Witlofstamppotje

Voor 2 personen: 2 struikjes witlof (ca. 500 g) 1 eetlepel boter 1 2 dl melk 1 pakje aardappelpuree met kaas 1 duobakje hamreepjes (ca. 200 g)Witlof wassen en in lengte halveren. Bittere kern eruit snijden en struikjes in reepjes snijden. In wok bote... bekijk recept »

Pagina 68 van 100