Was de mosselen, verwijder open exemplaren en verwijder de eventuele baarden. Leg in een grote pan selderij en peterselie, een ui in ringen, in stukjes gesneden prei en stukjes wortel en leg er de mosselen op. Giet er wat wijn bij en bestrooi met zout en peper. Leg een deksel op de pan en zet het vuur hoog. Kook de mosselen gaar. Als alle schelpen open zijn, zijn ze gaar. Schud zo af en toe eens met de pan. Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen. Verwijder dan de bovenste schelp. Roer de boter uit met uitgeknepen knoflook, peper, zout, paar drupjes citroensap, peterselie, tijm en cayennepeper. Leg op elke mossel een beetje van de boter en leg de schelpen in een lage ovenvaste schotel. Schuif die in een voorverwarmde oven op 220 graden en laat de boter lichtbruin worden.
Mosselen A L'escargot is een recept van Smulweb.nl