Voor de taartbodem houd 2 el bloem apart Maak de gist aan met de lauwwarme melk Doe de bloem in een kom, maak in het midden een kuiltje en giet daarin de opgeloste gist Voeg ook de zachte boter of olie toe Strooi het zout aan de buitenrand van de kom Voeg het sesamzaad toe en kneed het deeg tot een samenhangende bol Laat het deeg minstens 30 min rusten onder een vochtige doek, tot het het dubbele volume heeft aangenomen Ondertussen blancheert u de witte kool tot ze beetgaar is Giet ze af Smoor de ui glazig in de olie, voeg er de wortelen en een geutje water aan toe en laat op een matig vuurtje garen Doe er het komijnpoeder, peper en zout en munt bij Rooster de amandelschilfers in een droge pan Roer de melk en de room los met de eieren en de geitekaas Meng de kool, de ui en de wortelen samen met het melk-eimengsel Breng op smaak met peper en zout Roer er de geroosterde amandelen door Bestrooi het werkvlak met de rest van de bloem, kneed het deeg opnieuw en rol het uit Strijk een taartvorm van 25 cm diam met een hoge rand in met boter en bekleed hem met het deeg Prik gaatjes in de bodem en doe er de vulling in Bak de taart in het midden van de voorverwarmde oven (200 graden) gedurende 20 a 30 minuten Serveer met een frisse salade en een glaasje droge witte wijn