Laat de morieljes ca 6 uur weken in 2 dl water Giet ze vervolgens door een zeef en bewaar het weekwater Schroei de kalfsmedaillons aan beide zijden dicht in hete boter Kruid ze met peper en zout en laat ze afkoelen op een plank Maak de spinazie schoon, was ze en stoof ze ca 1 minuut in een nootje boter Laat afkoelen Steek 8 rondjes van ca 10 cm diameter uit de bladerdeegplakjes en verdeel de spinazie over 4 rondjes Leg er de kalfsmedaillons op en bedek deze met de overige 4 rondjes Bevochtig de randen met wat water en duw ze vervolgens met de tanden van een vork in elkaar Klop de eierdooier met wat water los en bestijk er de bladerdeegrondjes mee Plaats de taartjes ca 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Pel de sjalotten en snipper ze fijn Giet het overtollige braadvet uit de vleespan en fruit er de sjalotsnippers in Deglaceer de pan vervolgens met de rode port, de kalfsbouillon en 1 dl van het gezeefde weekwater van de morieljes Laat de saus inkoken en verwarm er tenslotte kort de morieljes in Schep de morieljes uit de saus, halveer ze in de lengte en schik 5 halve morieljes in waaiervorm op 4 warme borden Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee Snijd de bladerdeegtaartjes open en schik ze V-vormig op de borden Giet een vlekje saus in het midden Serveer dit gerecht met duchesse aardappelen en drink er een glaasje Pomerol of Saint-Emilion bij
Kalfsmedaillons in bladerdeeg met morieljes is een recept van De vlam in de pan