729 recepten voor bbq
12 sneetjes toastbrood 1 camembert of brie, of.... 1 jonagold-appel 1 citroen 12 blaadjes bacilicum olijfolie paprikapoeder 1. Spoel de appel en snij hem vervolgens in 4.2. Verwijder het klokhuis en snij vervolgens in schijfjes van 2 mm.3. Besprenk... bekijk recept »
vanillesuiker 250 gram ricotta-kaas 250 gram mascarpone kristalsuiker Amaretto Vers fruit1. Je kan dit dessert op voorhand klaarmaken.2. Meng de ricotta en mascarpone, voeg er naar smaak, vanillesuiker, kristalsuiker en Amaretto aan toe.3. Alles goe... bekijk recept »
4 rijpe perzikenbolletje zachte geitenkaasverse tijmvloeibare honingolijfoliezwarte peperkorrels Voorbereiding Maak een sausje van honingolijfolie en versgemalen zwarte peper (niet te zuinig met de peper). Warm het eventueel iets op in de magnetronda... bekijk recept »
1 kilo vis in stukken (zeeduivelpoonpietmanzeepaling) vismarinade viskruiden vuurkruiden 200 gr ui 3 teentjes knoflook 4 aardappelen een halve venkel 2 el gesnipperde peterselie tijm en laurier 1 l visfund enkele draadjes saffraan olijfolie peper en ... bekijk recept »
6 of 8 smaaktomaten (Tasty Tom) 1 dikke ten knoflook uit de knijper herbes de Provence flinke hand broodkruim of paneermeel olijfolie Bereidingswijze Zet de oven op 180 graden. Snijd de tomaten overlangs doorniet van kroon naar kontmaar horizontaal. ... bekijk recept »
2 dikke plakken ham (elk 120 g)bakboter of olie6 ontpitte, gedroogde pruimen1 klein blikje ananasschijven (2 stuks)spiesjespenseelBereiding: - Week de pruimen in lauw water. - Laat de ananasschijfjes uitlekken en snij er twee in stukjes. - Snij de ha... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten kabeljauw 2 sjalotjes scheutje pastis 1 wit van een prei 1 dl visfumet peper en zout Voor de kruidenboter: 150 gr boter 5 el fijngesneden bieslook lookpoeder saffraan 1 koffielepel honing kerriepoeder sap van 1/2 citroenBerei... bekijk recept »
KRUIDENBOTER: 100 g ongezouten zachte roomboter, 1 dessertl fijngehakte bladpeterselie, 1 dessertl fijngehakte kervel, 1/4 theel zout, 1 teen knoflook,zeer fijn gesneden, versgemalen zwarte peper, 1/2 theel provencaalse kruiden,gedroogd, 1 theel citr... bekijk recept »
voor 4 personen: 500 gr steenbok (carré) 250 gr witlof 250 gr aardappelen (bintjes) 1 gesnipperde ui 1 teentje look 100 gr Breydelspek 250 gr shii-take 4 kleine peertjes 3 dl rode wijn (Côtes du Rhone of Pinot Noir) 50 gr suiker een halve c... bekijk recept »
1 lamsschouder, het formaat bepaal jezelf ca. 4 grote blikken ganzen vet, de schouder moet volledig onderstaan facultatief: rozemarijn of look of tijm of peper en zoutHet ganzenvet aan de kook brengen, eventueel de kruiden erbij doen, de lamsschouder... bekijk recept »