1000 recepten voor pasta
Voor 4 personen: 350 g mager doorregen spek in blokjes 4 gehakte sjalotten 1/2 glas droge witte wijn (of bouillon) 500 g korte deegwaren naar keuze 3 losgeklopte eieren 100 g geraspte Parmezaanse kaas Vers gemalen zwarte peper, zoutBak het spek mooi ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 2 zalmfilets (150 g elk) 3 eetlepels olie 200 g brede lintpasta of penne 50 g blanke hazelnoten 50 g Parmezaanse kaas (stukje) 1 ui 600 g verse spinazie 1 dl slagroom 50 g gorgonzola zout, peperSpoel de zalmfilets af onder koud water... bekijk recept »
Voor 4 personen: 50 gr. walnoot, gepelde 50 gr. hazelnoot 2 bollen mozzarella 500 gr. spinazie 25 gr. pijnboompit 5 el. olijfolie 2 tenen knoflook 1 snufje zout 400 gr. pasta 8 stuks trostomatenMaal of hak de walnoten en hazelnoten tot grove kruimels... bekijk recept »
3 el olijfolie (bv. van Sicilië) 100 g pasta (linguine) 1 klein bosje verse basilicum 250 g kerstomaatjes, in 2 gesneden 1 ui, in dunne ringetjes gesneden chilipeper (facultatief)Kook de pasta beetgaar. Verhit de olie, voeg ui en even later tomaten t... bekijk recept »
blikje tonijn potje kappertjes pasta"Neem een portie pasta en kook dat zoals het op het pak staat. Open ondertussen een blikje tonijn en een potje kappertjes. Wanneer de pasta klaar is doe je er twee theelepeltjes kappertjes bij en een eetlepel ... bekijk recept »
400 gram penne rigate 1 blik artisjokharten (400 gram) 2 blikjes tonijn op olijfolie (circa 180 gram) 1 bakje pastasaus van circa 225 gram 2 bakjes rucola à 30 gram- In grote pan: breng water met zout aan de kook. Kook de pasta in ongeveer 8 minuten... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g gedopte tuinbonen Ca. 350-400 g tagliatelle of fettucini Zout, versgemalen peper 1 citroen (alleen schil) 2 lente-uitjes 1 teen knoflook olijfolie 1 bosje peterselie 1 klein takje tijm 3 takjes basilicum stukje oude of overjari... bekijk recept »
300 g lasagnevellen, 1 el olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 grote vleestomaten, 1 bosje basilicum, peper en zout.- Pel de uien en snij ze in ringen. Pel de knoflookteentjes en snij ze in kleine plakjes. Stoof uien en knoflook gaar in de helft... bekijk recept »
1/2 Courgette 1/2 broccoli 1 bakje kleine champignons 1 ui 1 bakje kruidenkaas (ongeveer 150-200 gram) 150 ml creme fraiche olijfolie een wok pasta naar keuze peper en zout naar smaakSnijd de courgette in de lengte in vieren en snijd het vervolgens i... bekijk recept »
Voor 8 personen: tagliatelle voor 8 personen (2 zakken) 3 schoongemaakte rode ponen 4 á 5 grote of meer kleine venkelknollen 8 eetlepels diepvriesdoperwten 1 kopje groentebouillon 400 á 500 ml slankroom (of slagroom) 3 volle eetlepels mosterd ... bekijk recept »