1000 recepten voor pasta
Voor 4 personen: 500 gr. pasta (bv. conchiglie), 5 stronkjes witloof, fijngesneden, 200 gr verse kaas (of fetakaas), 2 dl room, 1 teentje look, geperst, sap van 1 citroen, grof gehakte blaadjes peterselie, bakboter, peper en zeezout.Besprenkel de wit... bekijk recept »
400 gr pasta200 gr wilde champignons2 eetlepels gehakte bieslook2 dl room1 dl sherry1 gehakte sjalot2 gehakte teentjes look4 blaadjes salieboter4 sneetjes geitenkaas- Kook de pasta al dente en spoel ze onder koud stromend water - Stoof de gehakte loo... bekijk recept »
250ml room 300 gr. groene lintpasta. 400 gr. rauwe zalm gesneden. Peper ven de molen. Rode peperbesjes Facultatief: gemalen kaasSnij de zalm in dunne, kleine reepjes. Kook de pasta gaar in gezouten water. Giet af en houd warm. Breng de room aan de ko... bekijk recept »
3 stuks zalmfilet 1 teenjte knoflook 1 pak pasta pijnboompitten 2 bakjes kruidenboter broccoli peper eventueel champignonsZorg dat je de broccoli even goed beet gaar laat worden. Als je erg op champignons gesteld bent, maak die dan even goed ... bekijk recept »
blikje zalm een kwart camembert (of dergelijke kaas) paar uien paar tomaten pond spaghetti of macaroni mocht dat in de buurt zijn (en betaalbaar zijn) een courgette wat slaolie om in te bakkenZet het water voor de pasta op met wat zout. Snipper de ... bekijk recept »
ui, fijngegesneden 1 teentje look,* 1 blik gepelde tomaten in fijne stukjes,* 1 pak gerookte zalm,* mascarpone,* dille,* peper,* gemengde fijne kruiden,* 500 gr pasta naar keuze.*Ui en look stoven in wat olijfolie. Tomaten toevoegen en kruiden. 5 mi... bekijk recept »
250 g zeekraal 500 g tagliatelle 1 cl olijfolie (extra vierge) 1 dl room zout peperWas de zeekraal, verwijder eventuele houtige steeltjes en blancheer. Kook de pasta gaar in ruim water met een scheut olijfolie en zout. Verwarm de room met een kwart... bekijk recept »
Per persoon: 150 gram pasta (bijvoorbeeld penne) 3 tomaten ongeveer 50 gram zeevruchten (inktvisjes, mosselen, schelpjes allerhande, ) Peper en zoutSnijd de tomaten in kleine partjes en warm ze op in een wokpan op middelhoog vuur. De tomaten wor... bekijk recept »
Voor 2 personen: 300 gram pasta naar keuze 2 eetlepels olijfolie 500 gram diepgevroren zeevruchten 1 teentje knoflook 6 takjes platte peterselieKook de pasta gaar in lichtgezouten kokend water. Verhit intussen de olie in een pan. Doe er de zeevruchte... bekijk recept »
Voor 2 personen: 150 ml slagroom 150 ml droge witte wijn 3 teentjes knoflook, gekneusd en gepeld 2 - 3 takjes tijm 250 g tagliatelle 200 g cantharellen 25 g roomboter ongeveer 20 g zomertruffel of Parmezaanse kaasSchenk de slagroom en wijn in een ste... bekijk recept »