Recepten met wortel

1000 recepten met wortel

Wortel

Wortel Wortels zijn een soort wortelgroente die tot de schermbloemenfamilie behoort. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder oranje, wit, geel, paars en rood. Wortels smaken zoet en zijn een goede bron van vitamine A, vitamine C en kalium.

Frittata met oosterse groenten

6 eieren1 wortel1 stengel bleekselder0.5 rode paprika4 lente-uien150 g sojascheuten1.5 kl geraspt gember2 el gehakt bieslook (of koriander)2 el sojaroom1 el sojasaus ( wat extra)zonnebloemoliepeperzout1. Maak de groenten schoon. Snij de selder in boo... bekijk recept »

Tomatensoep met balletjes op grootmoeders wijze

5 vleestomaten (of 400g tomaat uit blik)250 g gehakt1 ui1 teentje knoflook1 stengel selder1 wortel1 kruidentuiltje70 g tomatenpuree (blik)1 l groentebouillonboterpeperzout1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij de selder in boogjes, schil de wor... bekijk recept »

Geroosterde tomatensoep met zuiderse spiesjes

2 kg romatomaten (rijpe)1 rode paprika1 wortel6 tenen knoflook3 takjes verse koriander300 ml kippenbouillon125 ml room1 kl korianderpoeder1 kl gemalen komijn60 ml olijfoliepeperzout400 g gehakt100 g zongedroogde tomaten1 el gehakt peterselie50 g gera... bekijk recept »

Daube à la provençale

2 kg runderstoofvlees300 g zwarte olijven (ontpit)1 onbehandelde sinaasappel (geraspte schil van)1 fles rode wijn (Gigondas of Vacqueyras)1 ui1 wortel2 tenen knoflook1 takje tijm ( extra)2 laurierblaadjes2 el tomatenpureeolijfoliepeperzout1. Pel de u... bekijk recept »

Geflambeerde langoustines met pastis

20 langoustines1 wortel1 venkelknol4 tomaten1 ui1 sjalotbladpeterselie100 ml pastis300 ml droge, witte wijnijskoude boterpeperzout1. Snij de wortel en de venkel in blokjes. Pel de sjalot en de ui en snipper ze fijn. Pel en ontpit de tomaten, en snij ... bekijk recept »

Consommé van bosduif met boschampignons

2 duiven (bos-, karkassen en pootjes)1 wortel (in plakjes)1 selder (in boogjes)1 stengel prei (in ringen)1 ui (grof gehakt)1 kruidentuiltje1 kl korianderpoeder6 el tomatenpureeolijfolie250 g gemengde bospaddenstoelen200 g eiwit (losgeklopt)1 wortel (... bekijk recept »

Bisque van scampi's

8 scampi's500 g scampistaarten ( koppen en pantsers)1 wortel1 ui1 takje selder1 tomaat0.5 venkelknol1 el tomatenpuree1 el bieslook (gesnipperd)1 el bloem1 kruidentuiltje300 ml witte wijn1 scheutje cognac100 ml roomolijfoliecayennepeperpeperzout1. Sch... bekijk recept »

Tomatensaus 2

1 kg rijpe tomaten (of uit blik)1 ui1 takje selder1 wortel2 teentjes knoflook1 el tomatenpuree1 kruidentuiltje (bladpeterselie, tijm, basilicum, 2 takjes elk)4 el olijfoliepeperzout1. Pel en snipper de ui. Pel en kneus de knoflook. Snij de selder, de... bekijk recept »

Wittebonensoep met bloemkool

400 g witte bonen1 wortel0.5 bloemkool2 teentjes knoflookbladpeterselie (gehakt)1 l groentebouillon300 ml roomolijfolie1 uizwarte peperzout0.5 stokbrood1 peer50 g blauwe kaas1 el olijfolie1. Maak de groenten schoon. Verdeel de bloemkool in roosjes. S... bekijk recept »

Ossobuco met een extraatje

4 stukken kalfsschenkel1 wortel0.5 ui2 takjes selder1 preiwit2 takjes tijm2 blaadjes laurier2 takjes rozemarijn2 tenen knoflook0.5 fles witte wijn400 g gepelde tomaten (uit blik)1 l kalfsfondbloemolijfoliepeperzout1. Haal de kalfsschenkel door de blo... bekijk recept »

Pagina 61 van 100