1000 recepten voor kip
Voor 4 a 6 personen: een kip van 2,250 kg2 eetlepels olijfolie1 eetlepel citroensap2 eetlepels verse dragonpeper en zout900 g preien25 g boter7,5 dl kippenbouillon Dep de kip droog met keukenpapier. Meng olijfolie met citroensap, verse dragon en zout... bekijk recept »
2 citroenen1 hele kip6 el olijfolie1 kg vastkokende aardappels (in stukken)1 kropsla (grof gescheurd)2 rode uien (in dunne ringen)125 ml kippenbouillon (van tablet Een citroen uitpersen, andere schoonboenen en in plakjes snijden. Kip in braadslede le... bekijk recept »
1 Franse scharrelkip van circa 2 kiloVoor de marinade: 2 el olie1 el citroensap? tl zout2 tl zwarte peper? tl garam masala1 tl gemalen komijn. Br> Voor de vulling: 1 fijngesneden ui2 tenen knoflook uit de persstukje fijngesneden verse gember van 3 cm... bekijk recept »
60 ml sojasaus 2 eetl. droge sherry 1 eetl. pruimensaus 1 eetl. plantaardige olie 2 teentjes knoflook,geplet 2 eetl. geraspte verse gember 1/4 theel. vijfkruidenpoeder 1 eetl. honing 1,5 kg kip 2 eetl. maiszetmeel 125 ml water Bereidingsti... bekijk recept »
1 jonge panklare kip van circa 1,25; kg 1 uitstekende olijfolie 2 ansjovisfilets 30 gm peterselie 1 teentje knoflook 50 ml droge witte wijn 1 zout 1 zwarte peper Controleer of de kip goed is schoongemaakt, haal haar door een vlam om eventuele veertje... bekijk recept »
voor de rodekool:1 eetlepel olie1 rode ui, gesnipperd2 theelepels koekkruiden500 gram rodekool, panklaar50 gram pure chocolade, geraspt1 plakje ontbijtkoek, zonder korstjes, verkruimeldvoor de honingkip:1 hele kip1 zakje kipkruiden1 theelepel geraspt... bekijk recept »
100 g grasboter, op kamertemperatuur1 theel. grof zeezoutversgemalen peper2 eetl. gehakte peterselie1 eetl. gehakte dragon/selderij1 teentje knoflook, geperst1 scharrelkip(ca.1,3kg)200 ml droge witte wijn450 g krieltjes in de schil2 bosjes radijs... bekijk recept »
1 (scharrel)kip of maïskipzoutversgemalen peper2 citroenen2 teentjes knoflook3 takjes tijm3 rode uien, gepeld en in partjes1 theel. paprikapoeder4 eetl. olijfolie1 rode paprika, in brede repen250 g knolselderij, geschild en in stukken1 courgette... bekijk recept »
1 hele scharrel- of maïskip2 theel. grof zoutversgemalen peper2 eetl. boter of olijfolie4 teentjes knoflook, geperst2 takjes salie, gehakt2 takjes rozemarijn, gehakt2 takjes tijm1/2 citroen, rasp en sap1 kg trostomaten1 eetl. olijfoliebraadz... bekijk recept »
1 groene kool (of snijbiet of spinazie) (grof gehakt) 1 blik bonen (uitgelekt en gespoeld) 175 ml droge witte wijn 175 ml water 2 el Solo Vloeibaar 2 el vers gehakte salieblaadjes 1 blokje Knorr Finesse Bouillon kip zout1. Doe zout en peper op de ... bekijk recept »