740 recepten met zuurkool
1,5 kg kruimige aardappelen 50 g roomboter 500 g verse zuurkool (koeling) 400 g kibbeling met remouladesaus (schaal à 200 g) 200 g crème fraîche 1 sjalotje 75 g rucola 100 ml water 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureesta... bekijk recept »
4 meergranen triangelbroodjes 1 zure appel ((bijv. Granny Smith), geschild) 2 eetlepels olijfolie 1 kleine rode ui (in ringen) 100 g pastrami (vleeswaren) 1 theelepel gemalen komijn 1 zakje gekookte wijnzuurkool ((250 ... bekijk recept »
50 g roomboter 4 uien (in halve ringen) 1 pakje zuurkool (500 g) 1 theelepel kaneel 200 ml bier 3 appels ((Elstar of Jonagold), geschild) 1 blik witte bonen (800 g)1. Oven voorverwarmen op 200 °C. In hapjespan helft va... bekijk recept »
1 ui 2 sjalotten 2 el zonnebloemolie 75 g gerookte spekblokjes (duopak à 250 g) 500 g zuurkool 1 kaneelstokje 6 kruidnagels 200 ml appelsap (pak) 1 rookworst (worst 250 g)1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Snipper onder... bekijk recept »
1 zak zuurkool (500 g) 1 zak aardappelpuree (in deelblokjes (diepvries, 750 g)) 2 uien 1 rode paprika 25 g boter 1 schaaltje kipfilet in blokjes (ca. 350 g) 1 bekertje crème fraîche (light (125 ml))1. Zuurkool met 4-5 ... bekijk recept »
800 g rijpe tomaten 1 stengel bleekselderij 1 rode paprika 1 teentje knoflook 1 ui 40 g tomatenpuree 40 ml azijn 1 tl gemberpoeder 1 kaneelstokje 1 kruidnagel 1 tl komijnpoeder 1 el most... bekijk recept »
2 uien 1 kg zuurkool (pak) 200 g magere ontbijtspek 4 el boter 8 jeneverbessen 2 laurierblaadjes 10 zwarte peperkorrels 40 ml witte wijn (Alsace Riesling) 250 g rookworsten (verse) 165 g bakbacon 1 kg aardappel 30... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 600 g zuurkool 4 takjes tijm 100 g studentenhaver 75 g gedroogde cranberries 150 ml melk 2 el honing 4 el paneermeel 75 g boter Bereiding:Schil en snijd de aardappels in vieren. K... bekijk recept »
500 g zuurkool naturel 100 ml appelsap 2 tl karwijzaad 125 g katenspek 10 Frankfurters (blik 10 stuks) 500 g aardappelgnocchi 75 g gruyère (kaas) 40 g boter1. Verwarm de zuurkool met het appelsap en karwijzaad 15 min. op laag ... bekijk recept »
1 knolselderij (geschild en blad fijngesneden) 400 g aardappelen (geschild) 1 duopak gerookte spekblokjes (250 g) 100 ml melk 150 g belegen boerenkaas (geraspt) 4 seizoenen peper (molentje 35 g)1. Snijd de knolselde... bekijk recept »